AKTIVITETER I SAJ

Pramjagt

Foreningen råder over i alt fire jagtpramme, som er til rådighed for medlemmerne. To af prammene er af typen Jafi og er fastspændt på en trailer. På den måde bliver det muligt at afprøve denne krævende jagtform hvor i landet man ønsker det. To andre pramme af typen Føns Skalle ligger fast på Seden Strand, hvor det derfra er muligt at begive sig ud i Odense Fjord på trækjagt. Se under menuen Aktiviteter/Jagtpramme for mere information.

Jagten på Dyrup Gård

I tre sæsoner har vi nu lejet jagtretten på Dyrup Gård, som kun ligger en frisk cykeltur fra centrum af Odense. Her afholder vi årligt ca. seks fællesjagter, hvor vi typisk er på andetræk og efterfølgende driver en mark af for fasaner. På jagterne og igennem det store arbejde der er i at pleje et jagtrevir, danner vi nye relationer til hinanden i foreningen. Desuden har vores medlemmer mulighed for at komme på riffeljagt i Dyrup - både under bukkejagten og i efteråret. Her er der bl.a. både blevet nedlagt bukke og ræve.

Motorbåd

SAJ ejer en storebæltsjolle, som vi i 2016 døbte M/S Svanen. Den er velegnet til både fiskeri og motorbådsjagt for op til tre personer. Svanen kan lånes af SAJ's medlemmer for et vedligeholdelsesgebyr på 150,- kr., og den er udstyret med fiskegrej, som ligeledes kan lånes. Regler og vejledning for udlån findes under Aktiviteter/Motorbåd.

Vildtspisning

Et af vores populære arrangementer, som ikke er direkte jagtrelevant er vores vildtspisninger. Disse afholder vi typisk to om året, hvor passionerede medlemmer af foreningen står for sammensætning og tilberedning af en lækker vildtbaseret menu med dertilhørende ølmenu. Disse vildtspisninger afholdes på Ungarsk Vinstue i Odense. Vildtet, vi har spist, har været alt lige fra ræv til rensdyr. For at gøre vildtspisningerne billige og attraktive, bliver kødet ofte doneret af medlemmer eller andre nære kontakter, hvorfor der også altid er en god historie bag det tilberedte vildt.

Lykkesholm Slot

Vi har i 2014 skabt en god kontakt til Lykkesholm Slot på Midtfyn. På Lykkesholm Slot har medlemmer af SAJ muligheden for at deltage gratis på en slyngeljagt (fasanjagt, typisk i slut december) såfremt man har hjulpet til som klapper i løbet af sæsonens fasanjagter, afholdt af det på stedets professionelle jagtvæsen. Der plejer på disse jagter at være en rigtig hyggelig stemning i slottes utrolig flotte omgivelser. I de samme flotte omgivelser, kan man som medlem af SAJ også være med til at regulere ræve.

Grejbank

SAJ har en lukket trailer med alt det grej, som man kunne ønske sig til due-, krage- og gåsejagt. Det inkluderer lokkere, skjul og meget andet. Traileren og indhold kan lånes af foreningens medlemmer. Se mere under Aktiviteter/Grejbank.

 

Riffelskydning

For at give nye såvel som gamle riffeljægere de bedste forudsætninger for skydning og jagt med riffel, bliver der i foreningen jævnligt holdt riffelskydedage. Her assisterer foreningens uddannede riffelinstruktør med kyndig vejledning i forskellige teknikker for at give et så præcist skudbillede som muligt. Derudover opfordres medlemmer også selvstændigt, til at arrangere ture til skydebanerne.

Flugtskydning

Vi har fast skydedag hos Brændekilde-Bellinge Jagtforening, hvor man kan få kyndig vejledning af deres flugtskydnings-instruktører samt en pølse, en øl og en røverhistorie, hvis man er til dén slags. Yderligere deltager vi hvert år i Pokalskydningen for De Studerendes Jagtforeninger i Danmark, hvor vi senest i 2018 fik vandrepokalen med hjem. Vi har naturligvis også vores egen interne pokalskydning, hvor konkurrencen altid er benhård.

Svampetur, kutterjagt, vadejagt, bueskydning, fisketur, garve- og udstopningskursus, ballistikforedrag og påskefrokost med snapsekonkurrence

... er bare et udsnit af alle de andre sjove og spændende ting, vi laver i SAJ.

 

.